Skip to main content

Een klein deel van de bemanning van Shantykoor Stuurloos, Ierskoor “De Kabelgat Ramblers” uit Veghel en één koorlid van de IJsselzangers uit Ouderkerk aan den IJssel samen met familie en vrienden en kennissen zijn gaan varen met de driemaster de “Eendracht” vanuit centrum Rotterdam via de Nieuwe Maas, Scheur en de Nieuwe waterweg bij Hoek van Hollend zee op. Ook waren er veel jonge kunstenaars van de “Keilewerf” die onlangs bij een brand In Rotterdam alles hebben verloren.
Op zo’n vaartocht komt je van alles op het water tegen. En voor de bekenden in het gebied zie je de wereld van een andere kant. Op de tocht richting zee en terug zie je onderweg in Schiedam en Rozenburg familie en koorleden zwaaien naar de eendracht. Zelfs in Maassluis staan bekenden van een flat op de 11de verdieping naar ons te zwaaien. En natuurlijk zwaaien wij terug.
Je komt aan boordt niets te kort met de lunch en het diner. En de bemanning, hoofdzakelijk vrijwilligers zijn superaardige mensen.
De weersvoorspellingen waren een stuk minder dan voorgaande dagen, maar het was buitengewoon mooi weer, de zee was spiegelglad, het zou leuker geweest zijn bij wat meer wind voor het zeilen. Maar je kunt niet alles hebben.
Wij van Shantykoor Stuurloos en aanhang hebben een topdag gehad. Wij kunnen het iedereen aanbevelen om zo’n dagtrip mee te maken.
Bemanning van de “Eendracht” bedankt, jullie waren geweldig.

Bekijk de foto's

Leave a Reply