Skip to main content

Graag willen wij ons even voorstellen

‘T WAS OP EEN DAG IN JANUARI “… daarmee begint de bekende meezinger “De schuit van blonde Arie “. Dit lied heeft een speciale betekenis voor Shantykoor Stuurloos. Als fan van het shanty-repertoire liep Henk de Zeeuw al een paar jaar met het idee om zelf een shantykoor op te richten. Na een goede accordeoniste en een handjevol mannen die van zingen hielden gevonden te hebben, was de oprichting van het Schiedams Shantykoor Stuurloos op 25 januari 2005 een feit.

Ons repertoire bestaat uit Nederlandse potpourri’s en zeemansliederen, maar ook de Engelstalige shanties ontbreken uiteraard niet. De liedjes gaan over alles wat een zeeman beroert, zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen.

Gezelligheid en pret zijn voor ons de hoofdzaak. Met veel inzet wordt iedere week gerepeteerd en het aanstekelijke enthousiasme maakt elk optreden tot een unieke happening. Er is ruimte voor allerlei spontane interacties met elkaar en het publiek. Samen met onze aankleding doet dit zeker recht aan onze naam Stuurloos.

Shantykoor Stuurloos treedt regelmatig op bij festivals, verzorgingshuizen en andere feestelijke aangelegenheden. Met een voor iedere gelegenheid samengesteld repertoire weet Stuurloos de stemming er altijd goed in te brengen

Lid worden van Shantykoor Stuurloos is mogelijk. U kunt zich hiervoor wenden tot het secretariaat om daarover een afspraak te maken.

Er is op dit moment een ledenstop.