Skip to main content

Dit eerste optreden in 2022 werd voorafgegaan door een heerlijke paasbrunch. Rob Dijkstra, ook bekend van de organisatie van het wereldmuziekfestival Verueño en de Afro-Peruaanse concerten, ontving het koor en de gasten in het karakteristieke pand aan de Makkerstraat.

De bemanning van het koor stond te popelen om na een lange tijd weer eens volmondig de prachtige zeemansliederen ten gehore te brengen. In twee sessies van 45 minuten werden oude en bekende liederen gezongen. Verrassend was het om de nieuwe nummers – zoals “Schuif maar aan” – te horen die aan het inmiddels uit bijna honderd nummers tellende repertoire zijn toegevoegd.

Een generale repetitie was dit besloten optreden, want er staan in de komende weken al weer aardig wat openbare optredens in de regio op stapel. Als eerste wordt er uitgevaren op Koningsdag naar Hendrik Ido Ambacht, waarna drie dagen later de zeilen worden gestreken bij een braderie in Poortugaal. Ruimschoots op tijd om vervolgens de thuisreis te aanvaarden om op 14 mei op de Vismarkt in Schiedam present te zijn bij de Nationale Molendag en de opening van het Stedelijk Museum Schiedam.

De middag werd afgesloten met de klassieker ‘We’ll meet again’ en dat zal zeker het geval zijn.

Leave a Reply