Skip to main content

4 November was het zover. Stuurloos moest de wisselbokaal gaan verdedigen die vorig jaar voor de 2e keer was gewonnen. De strijd moest geleverd worden tegen Shantykoor de Vlaardingse Muiters en Shantykoor de Admiraliteit.
De Vlaardingse Muiters hebben de spits afgebeten gevolgd door de Admiraliteit. De strijd ging gelijk op, gadegeslagen door de in groten getale aanwezig publiek. Ook werd alles gevolgd door de directe uitzending van ZOS-radio, JW de Boer- video en Schie-TV.
Tussendoor was er ook nog tijd om de droog gezongen kelen te smeren. En de strijd moest allemaal voor alle koren 2 maal gebeuren.
De deskundige jury had een hele kluif om de koren te beoordelen. Shantykoor de Vlaardingse Muiters zijn 3e geworden. Toen werd het spannend, met veel tromgeroffel kwam de juiste uitslag, Stuurloos 2e en de Admiraliteit als nummer 1. Het publiek was daar zeer verbaasd over en waren de meningen verdeeld. Stuurloos was mooi de klos, het verschil was 15 honderdste punt. Maar goed, de deskundige jury heeft bepaald.
Maar de Admiraliteit kan niet op 25 november op de finale aanwezig zijn. Stuurloos mag alsnog naar de finale.
Een mooie strijd, bedankt alle vrijwilligers van wijkcentrum De Erker, juryleden en natuurlijk het publiek. U ziet ons weer op 25 november.

Leave a Reply